pátek
17. května 2024
svátek slaví Aneta
Banner
© Zdroj: https://www.facebook.com/FUNolomouc



Sedmá olomoucká FuckUp Night představuje osobnosti, které své neúspěchy proměnily ve vítězství!

OLOMOUC: V pořadí již sedmá FuckUp Night v Olomouci, která je věnována designu napříč obory, představí například designérku time managementu, olomoucké architektonické studio, street artového umělce, mistra současného designu skla či zakladatele projektu, který má za cíl zpřístupňování a popularizaci současného umění nebo designérku jednoho z prvních tiny housů v České republice.

23.11.2023
19:00
Autor článku: 
Markéta Čočková

Zjistěte, jak neúspěch může být klíčem k úspěchu! Protože každý fuckup je umělecký kousek a škodolibost je přirozená lidská vlastnost. Chceme již po sedmé v řadě vzdát hold příběhům, které na první pohled nepůsobí jako úspěšné, ale vždy byly klíčem k úspěchu. Přednáškový večer plánujeme na čtvrtek 23. 11. 2023 od 19h v olomouckém kině Metropol.

FuckUp Nights je série pravidelných setkání, během kterých hosté mluví nikoli o svých úspěších, ale naopak o sdílí příběhy a zkušenosti, co se zrovna dvakrát nepovedly. Jedná se o celosvětové hnutí s původem v Mexiku, kde se v roce 2013 první FuckUp Night uskutečnila. Od té doby se rozšířila do více než 130 metropolích světa, kde se netradiční přednáškové večery konají každý měsíc.

Setkání mají za cíl především oslavit neúspěch, jakožto zcela přirozenou a přínosnou součást lidského života. Z neúspěchu je třeba se poučit a nechat si jím rozšířit obzory. Hosté ve svých krátkých přednáškách (cca 10 minut) promluví o svých největších fuckupech a rozeberou, co si z daného neúspěchu odnesli a co by dnes třeba udělali jinak. Někdy nám totiž jeden neúspěch dá mnohem více než tisíc úspěchů.

Na koho se můžete těšit?

Na pódiu olomouckého kina vystoupí 6 osobností se zastoupením v oblasti designu, architektury, marketingu a umění.

Během večera se představí Aneta Martinek Co-Founderka největší české marketingové vzdělávací platformy #HolkyzMarketingu. Svůj příběh přijdou odvyprávět i zakladatelé olomouckého architektonického studia Masparti, Pavel Martinka a Ondřej Spusta. S fuck-upy z oblasti umění a byznysu se podělí Jakub Svoboda, zakladatel projektu 100ks.cz, který má za cíl zpřístupňování a popularizaci současného umění. Se svým příběhem naváže David Valner, sklář se studiem v Olomouci, který rozvíjí rodinnou tradici, a se svými designy sklízí mezinárodní úspěchy. O své zkušenosti a neúspěchy se podělí i olomoucký street art umělec Dosy Doss z kolektivu Chaos company. Celý večer uzavře Zdena Zlatová, spoluzakladatelka projektu Blokki, který vdechuje starým lodním kontejnerům nový život.

,,Akce jistě zaujme každého, kdo v sobě má špetku škodolibosti. Naši hosté uměli své neúspěchy obrátit v úspěch, uměli se z nich ponaučit a nebrali je jako prohru. Akce rozhodně není o tom, že se budeme jen škodolibě smát nezdarům řečníků.” komentuje přípravy Radek Holík, který spolu s ostatními členy týmu akci připravuje. Akci moderuje Ivo Spisar, bývalý dlouholetý moderátor rádia Haná. Organizátorem je pak tým z coworkingu Vault 42.

Vstupenky​ na akci zakoupíte na pokladně kina Metropol nebo na webové stránce: https://www.kinometropol.cz/klient-323/kino-96/stranka-4374/film-654053

Facebook stránka:

https://www.facebook.com/FUNolomouc

Facebook událost:

https://www.facebook.com/events/173894212379391/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A%5B%5D%7D

Instagram:

https://www.instagram.com/fuckup_nights_olomouc/

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Ministr kultury Martin Baxa dne 16. května v Nostickém paláci předal Ceny Ministerstva kultury v oborech zájmových aktivit.

Na začátku slavnostního zahájení poděkoval všem oceněným za jejich dlouholetou neúnavnou práci na poli neprofesionálního umění a za jejich celoživotní přínos v daném oboru: „Bylo mi ctí dnes předat ceny Ministerstva kultury za neprofesionální umění, které má v České republice dlouholetou tradici a pro společnost zcela nezastupitelný význam. Všichni laureáti jsou mnohostranně talentovaní umělci a pedagogové, kteří svým dílem zanechávají hlubokou stopu ve společnosti i kultuře. Děkuji všem oceněným za jejich přínos v oblasti neprofesionálního umění, za jejich celoživotní uměleckou i pedagogickou práci a přeji jim do dalších let hodně zdraví, radosti a inspirace do další práce,“ řekl ministr Baxa.

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní, Památky
Co se děje
17.05.2024

PRAHA: Na tiskové konferenci dne 15. 5. 2024 novelu představil ministr kultury spolu s generálními řediteli České televize a Českého rozhlasu.

V loňském roce ministerstvo kultury připravilo tzv. malou novelu, která zapojuje Senát do volby rady České televize a Českého rozhlasu a přidává tak další pojistku proti ovládnutí těchto institucí. Nyní má finální podobu tzv. velká mediální novela, která zajistí stabilitu financování obou médií. Předcházela jí jednání nejen v rámci koalice, ale i s klíčovými subjekty českého mediálního trhu. Základní pilíře jsou stále stejné. Přibyla indexace poplatku v závislosti na inflaci, memoranda s veřejnoprávními médii a některé nové povinnosti pro veřejnoprávní média. Materiál nyní projedná vláda a účinnost zákona je naplánována k 1. 1. 2025.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
16.05.2024

ČR: Muzeum středního Pootaví Strakonice se stalo vítězem 5. ročníku soutěže Muzeum roku, která probíhala na turistickém portálu Kudy z nudy od 25. května 2023 do 31. března 2024. Soutěž Muzeum roku byla vyhlášena jako součást mediální kampaně Národní soutěže muzeí Gloria musaealis.

Celá ČR
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
17.05.2024

SOBOTKA: Přihlaste se do některé z tvůrčích dílen 68. ročníku Šrámkovy Sobotky, festivalu českého jazyka, řeči a literatury. Pod titulem Ve stínu se uskuteční od 29. června do 6. července.

Celá ČR, Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Nepřehlédněte
14.05.2024