neděle
12. května 2024
svátek slaví Pankrác



Klíčová soutěž s The Tap Tap proti konci světa

Autor článku: 
luk

<p>ČR: Klíčová soutěž je symbolická hra o ceny, díky níž mohou účastníci nejen přispět dobré věci, ale také se spolu s hudebníky pokusit odvrátit proroctvími slibovaný konec světa.</p> <p>Klíčová soutěž je spuštěna od pondělí 17. září v rámci celostátního happeningu a benefičního Koncertu proti konci světa 2012. Její výtěžek přispěje na vybavení multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra STUDEO při Jedličkově ústavu v Praze v hodnotě 25 milionů Kč.<br />
Vstupenkou do hry je nerezový pamětní klíček opatřený unikátním kódem. Ten si zájemci mohou zakoupit v e-shopu na adrese www.kpks.cz/eshop, získat spolu s produkty partnerských firem nebo najít na podle souřadnic GPS ve schránkách (tzv. keškách) ukrytých na bezbariérově přístupných místech ČR. Na webových stránkách www.kpks.cz/soutez si pak okamžitě po zadání unikátního kódu z klíčku mohou zjistit, co vyhráli a jak si výhru vyzvednou. Výhru pak vymění za svůj klíček, čímž jej znovu vrátí do hry. Principem soutěže je „otočit “ klíček kolikrát to jen půjde a získat tak co nejvíce cen. Zároveň je doporučenou taktikou některý z klíčků si uschovat. Do hlavního slosování v závěru soutěže se totiž dostanou jen majitelé neproměněných klíčků. </p> <p>A že je o co hrát – hlavní cenou je zájezd do samotné kolébky mayské kultury pro 2 osoby! Slosování proběhne během Koncertu proti konci světa dne 20. 12. 2012. </p> <p>„Upomínkové klíčky jsme s výtvarníkem Honzou Augustou připravili jednak jako sympatickou památku na Koncert proti konci světa a jednak jako měnové oběživo mnohem stabilnější než euro,“ doplňuje Šimon Ornest, kapelník The Tap Tap.<br />
Veškeré informace o akci najdete na www.kpks.cz.</p> <p>Pro více informací:<br />
Lucie Šplíchalová<br />
604 150 078<br />
lucie.splichalova@studeo.cz</p> <p>Šimon Ornest<br />
simon@studeo.cz</p>

Mohlo by vás také zajímat...

BOHUMÍN: Třicátá léta minulého století v Bohumíně, polský zábor, druhá světová válka a Bohumín součástí velkogermánského Reichu, osvobození. Témata, která v Bohumíně nabídl historik Ondřej Kolář. Besedou (16. dubna) spolek Maryška přispěl k programu připomínky 79. výročí konce 2. světové války v Evropě.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
07.05.2024

HRADEC KRÁLOVÉ: Druhý ročník festivalu kreativity a kreativního učení proběhne v Hradci Králové od 9. do 11. května. Festival KreatFest nabídne bohatý třídenní program složený z workshopů, diskusí, sdílení a tvoření rozprostřený po tvůrčích i vzdělávacích institucích v Hradci Králové. Návštěvníci tak zavítají do knihovny, Centra kreativního muzejnictví, Centra uměleckých aktivit, ale taky Bajkazylu.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Památky
Co se děje
07.05.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Sympatický Američan z Ohia žije už 30 let ve Všenorech za Prahou. Nejdéle ze všech míst, kde zatím bydlel. Do Česka ho přivedla vášeň badatele – muzikologa, který svou dráhu zasvětil Antonínu Dvořákovi. Proto se také naučil skvěle česky. Hned v předsíni doma u něj narazíte na police plné knih o hudbě a o Dvořákovi zejména, knihovnu s dalšími tituly najdete i v kuchyni a tak dále…. On sám je autorem několika knih o Dvořákovi (Rethinking Dvořák, Dvořákovská místa, Manželské páry Dvořákovi a Hlávkovi) a na další knize pracuje. Do naprostých detailů zná nejen dílo, ale i obdivuhodnou životní cestu tohoto českého a zároveň světového skladatele. Zajímavý je ale i osobní příběh Davida Beveridge.

Celá ČR, zahraničí
Knihy, literatura, média, Hudba, Památky, Vzdělávání
Články a komentáře
08.05.2024

ČR: Asociace profesionálních divadel (APD) oslavila jubileum zintenzivněním své dosavadní činnosti, zejména v souvislosti s realizací grantového projektu “Etablování stávající struktury Asociace profesionálních divadel ČR v kontextu proměny sektoru živého umění v důsledku pandemie koronaviru”, podpořeného z programu Fondů EHP 2014-2021.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
06.05.2024