čtvrtek
2. května 2024
svátek slaví Zikmund
Titulní strana obalu nosiče
© Zdroj: www.radioteka.cz



Moravia Brass Band: V PŮLNOČNÍ HODINU

BRNO: Vydavatelství Radioservis představuje CD Moravia Brass Band V PŮLNOČNÍ HODINU. Moravia Brass Band je největší žesťové těleso v ČR a rezidenční orchestr Brno Brass Festu. Třicet hudebníků v čele s šéfdirigentem Chuheiem Iwasakim popularizuje hru na žesťové nástroje, představuje jedinečné programy a aranžmá, zve výjimečné hosty, a především vytváří specifické uskupení: žesťový orchestr – brass band.

Autor článku: 
Petra Dankovičová/ika

Moravia Brass Band: V PŮLNOČNÍ HODINU

EAN 8 590236 115729
CR1157-2
CD 289 Kč / Celkový čas 54:13

Orchestr vznikl v červenci roku 2017 a od svého vzniku odehrál desítky koncertů v rozličných sálech republiky. V roce 2020 rozezvučel jako první brass band Dvořákovu síň pražského Rudolfina. V zahraničí a občasně i u nás spolupracuje s dirigentem Heiko Mathiasem Försterem na zajímavých projektech ve spojení se symfonickým orchestrem. Za velmi krátkou dobu svého působení se stal součástí národních i mezinárodních festivalů (Mezinárodní hudební festival Špilberk, Concentus Moraviae, Smetanova Litomyšl, Svatováclavský hudební festival, Festival Cuivres en Dombes a další). Mezi sólisty Moravia Brass Bandu patří světové špičky, např. trumpetista Gábor Tarkövi, trombonista Zoltán Kiss i členové orchestru, konkrétně trumpetista Ondřej Moťka nebo hráč na křídlovku Pavel Šárník. Orchestr nabízí programy filmové hudby, na kterých spolupracuje s populárními zpěváky Annou Julií Slováčkovou a Milanem Peroutkou. Moravia Brass Band se věnuje také edukativní činnosti a popularizuje hru na žesťové nástroje mezi nejmladšími posluchači.

 

OBSAH CD:

1) Narodil se Kristus Pán

2) Nesem vám noviny

3) Ejhle, chasa naša

4) Já bych rád k Betlému

5) Pásli ovce valaši

6) V půlnoční hodinu

7) Vzhůru, bratři milí

8) Štedrej večer nastal

9) Veselé vánoční hody

10) Chtíc, aby spal

11) Vondráši, Matóši

12) Já malý přicházím

13) Půjdem spolu do Betléma

14) Hle, hle támhle v Betlémě

15) Dej Bůh štěstí

16) Slyšte, slyšte, pastuškové

17) Z jedné strany chvojka

18) Jak jsi krásné, neviňátko

19) Slyšeli jsme v Betlémě

20) Tichá noc

21) Štěstí, zdraví, pokoj svatý

22) Adeste fideles

 

www.radioteka.cz

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024