pondělí
6. května 2024
svátek slaví Radoslav
Viktor Dyk
© Zdroj: www.rockopera.cz



RockOpera Praha chystá na Silvestra koncertní podobu Marie Madonny a obnovení kapely King Size

PRAHA: RockOpera Praha chystá na Silvestra koncertní premiéru své nové opery Maria Madonna. Nejnovější dílo je prvním biblickým tématem převedeným do rockového hávu v repertoáru jediného českého divadla nejen pro rockery. Koncert proběhne 31. prosince od 19 hodin.
 

31.12.2021
19:00
Autor článku: 
TOPART MEDIA

"Dílo by mělo pojednávat o životě Ježíše Krista pohledem Panny Marie. Vedle rocku a metalu chci do opery zakomponovat také gregoriánský chorál," přibližuje umělecký ředitel, skladatel, klávesista a producent desky Milan Steigerwald.

Titulní role se má zhostit umělecká ředitelka, zpěvačka a libretistka RockOpery Praha Pavla Forest, Ježíše Krista si zahraje Honza Tláskal.

„V roli mladé Marie se na jevišti objeví Marie Steigerwaldová, Jan Toužimský se představí jako zlo, Viktor Dyk jako Jidáš, Jiří Zonyga jako Pilát, Daniela Gildenlöw Langrová jako Marie Magdaléna, Matěj Kohout jako Lazarus a velkým překvapením je návrat zpěváka a básníka Ravena, kterého diváci viděli naposledy v antické trilogii. Raven v Marii Madonně ztvární Jana Křtitele,“ prozrazuje k obsazení Marie Madonny producentka RockOpery Praha Pavla Forest.

Režie novinkového kusu RockOpery Praha se i tentokrát ujme Irina Andreeva, známá i díky svému působení ve fenomenálním Teatr Novogo Fronta.

„Pro naše fanoušky a návštěvníky silvestrovského večera chystáme překvapení v podobě vystoupení obnovené kapely King Size, se kterou na příští rok planujeme turné. Spolu se mnou a Milanem Steigerwaldem vystoupí o Silvestra dále ještě baskytarista Richard Scheufler, jeho syn Richard Scheufler coby bubeník, kytar se chopí Martin Holly Hollander a Jan Peš. Vokálně nás doprovodí Marie Steigerwaldová,“ uzavírá Pavla Forest

Vstupenky na silvestrovské představení, při němž zazní dosud neuveřejněné skladby z úplně nové opery, lze kupovat na www.rockopera.cz/program. Pozvánka na silvestrovskou koncertní premiéru https://www.youtube.com/watch?v=N081XtQzlRM.

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Asociace profesionálních divadel (APD) oslavila jubileum zintenzivněním své dosavadní činnosti, zejména v souvislosti s realizací grantového projektu “Etablování stávající struktury Asociace profesionálních divadel ČR v kontextu proměny sektoru živého umění v důsledku pandemie koronaviru”, podpořeného z programu Fondů EHP 2014-2021.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
06.05.2024

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024