neděle
5. května 2024
svátek slaví Klaudie, Květnové povstání českého lidu 1945
Vizuál ke koncertu
© Zdroj: https://www.facebook.com/ceskatelevize



Česká televize pomáhá: ve středu uspořádá speciální benefiční Koncert pro Moravu

ČR: Česká televize uspořádá benefici na pomoc vesnicím postiženým tornádem. Přímý přenos z pražské Kampy odvysílá Jednička České televize ve středu 30. června od 20:10 hodin. Na koncertu vystoupí například Dan Bárta, Richard Krajčo, Vojta Dyk, Čechomor i Hana a Petr Ulrychovi. Diváci se mohou těšit také na originální propojení kapel a interpretů, na Adama Plachetku s cimbálem či vystoupení kapely Buty s Mňágou a Žďorp. Řada dalších umělců se do programu navíc ještě postupně přidává.

30.06.2021
20:10
Autor článku: 
Karolína Blinková

„Role České televize je v případě takto mimořádných událostí především informační. Kromě informování ale umíme i velmi efektivně pomáhat, a proto jsme okamžitě začali připravovat benefiční koncert na podporu Charity ČR, jehož výtěžek poputuje na pomoc obyvatelům postižených oblastí. Po sobotním charitativním přenosu z folklorního festivalu ve Strážnici tak na středu narychlo připravujeme i speciální Koncert pro Moravu z Kampy,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Více než hodinovým programem, který divákům pomocí živých vstupů i záběrů z dronu zprostředkuje také aktuální situaci na jihu Moravy, provede dvojice moderátorů Světlana Witowská a Daniel Stach.

Přispět na pomoc obcím postiženým tornádem je možné pomocí dárcovské SMS ve tvaru DMS PROMORAVU 30 nebo DMS PROMORAVU 60 nebo DMS PROMORAVU 90 na telefonní číslo 87 777 (cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 Kč). Více na www.darcovskasms.cz. Nebo darem na sbírkový účet 4211325188/6800, variabilní symbol 2002.

Aktuality a další možnosti podpory jsou k dispozici na webu www.pomoctornado.charita.cz

Česká televize pořádá koncert na podporu Charity Česká republika, největšího nestátního poskytovatele sociálních služeb. Ta začala v zasažené oblasti pomáhat bezprostředně po řádění živlu. Organizovala činnost monitorovacích týmů, které mapovaly rozsah škod jednotlivých domácností, aby pomoc lidem zasaženým tornádem byla co nejvíc účinná a adresná. Týmy zaměstnanců i dobrovolníků připravovaly hygienické a potravinové balíčky a pomáhaly s distribucí materiálu k potřebným. V první fázi se peníze ze sbírky použijí pro akutní humanitární pomoc na místě, v dalších dnech budou určeny na obnovu domovů zasažených obyvatel.

www.ceskatelevize.cz

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024