čtvrtek
2. května 2024
svátek slaví Zikmund
Divadlo Alfa - Pohádky ovčí babičky
© Archiv divadla



Divadlo Alfa se v sobotu připojí k Noci divadel

PLZEŇ: Divadlo Alfa je tradičním účastníkem Noci divadel a nevynechá ji ani letos, kdy se divadla se svými diváky mohou setkat pouze prostřednictvím online platformy. V sobotu 21. 11. se Alfa stane součástí devítihodinového telemostu, který propojí více než dvě desítky divadel z celé republiky. Plzeňští loutkáři do vysílání přispějí živým streamem představení Pohádky ovčí babičky a dvěma krátkými workshopy na téma práce s loutkou. Noc divadel je součástí mezinárodního projektu European Theatre Night.

21.11.2020
Autor článku: 
Daniela Vítová

Noc divadel patří v Alfě k nejoblíbenějším akcím, vloni probíhala ve znamení sametové revoluce a cestu časem o třicet let nazpátek si nenechaly ujít stovky lidí. „Mrzí nás, že letos nemůžeme návštěvníky pozvat k nám, i když je ale divadlo kvůli koronavirové pandemii zavřené, zůstáváme s diváky v kontaktu díky našemu YouTube kanálu Alfa zírá. Jeho prostřednictvím realizujeme mimo jiné i sobotní živé streamy našich představení a jedno z nich, Pohádky ovčí babičky, se teď propojí s Nocí divadel,“ řekl ředitel Divadla Alfa Jakub Hora. Program Noci divadel je k dispozici na https://www.nocdivadel.cz/ .

Pohádky ovčí babičky budou už čtvrtým přímým přenosem z Divadla Alfa. Pět veselých příběhů o jednom beránkovi, který je chytřejší než tři vlci dohromady, bude živě k vidění od 17 hodin nejen na kanále Alfa zírá, ale připojí se i k vysílání Noci divadel. Režisérem inscenace z roku 2014 je dlouholetý umělecký šéf Alfy Tomáš Dvořák, čerstvý držitel Ceny Ministerstva kultury za celoživotní přínos rozvoji českého loutkového divadla. Pohádky ovčí babičky jsou určené dětem od 4 let, pobaví ale i jejich rodiče a prarodiče. Živé vystoupení Alfy doplní v rámci Noci divadel krátká instruktážní videa, ve kterých Petr Borovský a Tomáš Jereš vysvětlují, jak se vodí různé druhy loutek

Představení Pohádky ovčí babičky zůstane jako záznam streamu na kanále Alfa zírá po celý následující týden. YouTube kanál, který divadlo založilo v průběhu první vlny koronaviru, nabízí i záznamy dalších představení, písničky, kvízy nebo workshopy.

https://www.youtube.com/channel/UC093TdFVoiKLW6cKWsfcf3A

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024