sobota
4. května 2024
svátek slaví Květoslav
Americká kouzelnická show Penn & Teller: Fool Us
© Zdroj: archiv



Kouzelník Ondřej Pšenička uspěl už potřetí v americké show

USA: Ondřej Pšenička již potřetí zvítězil v nejznámější americké kouzelnické show Penn & Teller: Fool Us, v níž se nejuznávanější mistři magie pokoušejí odhalit tajemství soutěžících kouzelníků. Pořad moderuje známá americká herečka Alyson Hannigan, která se u nás proslavila seriálem Jak jsem poznal vaši matku a filmovou sérií Prci, prci, prcičky. Pšenička je jediným mužem na světě, kterému se podařilo porotu přelstít potřetí.

Autor článku: 
Pavla Haluzová/ika

Přestože Ondřej Pšenička pochází z České republiky, svou kariéru vybudoval za oceánem a jako kouzelník se proslavil po celém světě. Jako první Čech se zúčastnil nejznámější americké kouzelnické show Penn & Teller: Fool Us, v níž se nejuznávanější mistři magie pokoušejí odhalit tajemství soutěžících kouzelníků. V roce 2017 udělal kouzelnici z moderátorky Alyson Hannigan (známé ze seriálů Jak jsem poznal vaši matku a Buffy, přemožitelka upírů a filmové série Prci, prci, prcičky), jež s jeho pomocí předvedla Pennu a Tellerovi karetní trik, na který mistři svého oboru nepřišli. Pšenička tak hned napoprvé v pořadu zvítězil.

Po dvou letech se do pořadu vrátil se svým novým trikem a jako první a zatím jediný Evropan přelstil Penna a Tellera podruhé. To mu však nestačilo a objevil se v premiérové epizodě sedmé série odvysílané toto úterý v brzkých ranních hodinách. V díle nazvaném Do třetice všeho dobrého (Third Time´s A Charm) se čtyři kouzelníci, kterým se již dvakrát podařilo Penna a Tellera přelstít, se o to pokusili potřetí. Pšenička i napotřetí do kouzla zapojil moderátorku Alyson Hannigan a jeho účast byla opět úspěšná. I potřetí si odnesl vítěznou trofej.  

Ondřej Pšenička se moderní magii věnuje již přes dvacet let. Dvakrát vyhrál juniorské mistrovství republiky a následně pokračoval v získávání ocenění pod taktovkou česko-švédského kouzelníka Eve´n Alana. V roce 2005 zanechal studia na ekonomické škole, aby se mohl naplno věnovat profesionální kouzelnické kariéře. Chuť zlepšovat se ho přivedla na pražskou hereckou školu a dále na Lee Strasberg Theater & Film Institute v Los Angeles, kde studoval také herectví. V kouzelnickém umění se vzdělával na Academy of Magical Arts v Hollywoodu. Jako jediný český kouzelník pravidelně vystupuje ve slavném hollywoodském Magic Castlu.

Od roku 2015 se pravidelně vrací do Čech s kouzelnickým představením 52 Lovers. Od své premiéry tuto show plnou humoru, inspirace a originálních kouzel již předvedl v Hollywoodu, Las Vegas a procestoval s ním mnoho dalších zemí včetně Portugalska, Španělska nebo i Ruska. Jedinečné mikromagické představení plné karetních triků předvede v Praze opět 30. a 31. října v Kolowratském paláci. Vstupenky jsou již v prodeji na GoOut.cz.

Záznam z epizody Third Time´s A Charm: https://youtu.be/KMEnf2MBD9I          

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024