sobota
4. května 2024
svátek slaví Květoslav
Banner festivalu
© Zdroj: www.boskovice-festival.cz



Festival pro židovskou čtvrť Boskovice spouští předprodej na 28. ročník

BOSKOVICE: Dvacátý osmý ročník legendárního Festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice zahajuje předprodej a představuje vizuál pro rok 2020. Čtyřdenní multižánrová akce rozezní Boskovice opět na začátku letních prázdnin od 2. do 5. července 2020.

Autor článku: 
TZ/ika

Již 28. ročník festivalu otevře své brány příští rok od 2. do 5. července, aby jako každoročně přivítal až 300 účinkujících z Čech i různých koutů Evropy a světa. „Jsme rádi, že festival už mnozí dávno nevnímají jen jako přehlídku lokálního významu, a že si přesto zachovává svou snahu nebýt jen klonem, dalším festivalem, kde hrají ti samí populární interpreti jako všude,“ říká dramaturg festivalu Antonín Kocábek a dodává: „Doufáme, že i letos si v programu návštěvníci najdou svůj objev a nějaké pro ně příjemné překvapení. Pro nás je zas příjemné to, že z množství zaslaných zajímavých nabídek, které nám přicházejí, by se daly poskládat programy nikoli na jeden, ale hravě tak na tři, čtyři festivaly.“ Boskovice jsou svobodným kulturním prostorem plným dobré nálady a nezaměnitelné atmosféry.

Festival pro židovskou čtvrť je již téměř tři dekády pestrou multižánrovou skládankou, která během čtyř dnů nabízí návštěvníkům okolo 60 kapel a hudebníků, více než 20 divadelních představení, řadu filmových projekcí, diskusí, workshopů a zajímavých hostů. O pohodlí a hladký průběh akce se na místě stará až 200 pořadatelů, z čehož polovinu tvoří dobrovolníci. Festival je vhodný pro všechny generace, na své si zde přijdou studenti, dospělí i rodiny s dětmi.

V první vlně předprodeje od 1. prosince do 11. ledna jsou k dostání čtyřdenní permanentky za 500 Kč pro dospělé, pro studenty pak za 400 Kč. Vstupenky zakoupíte v předprodejních sítích GoOut a smsticket. Lístky jsou dostupné také fyzicky v Kaštanu v Praze, kině Scala v Brně a v MIS Boskovice a IC Boskovicko.

Více info:

Web: www.boskovice-festival.cz
Facebook: www.facebook.com/boskovicefest/

Instagram: https://www.instagram.com/boskovice_festival/


Pořádá Unijazz – sdružení pro podporu kulturních aktivit, z. s. ve spolupráci s městem Boskovice a rodinou Mensdorff-Pouilly.

 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024