úterý
30. dubna 2024
svátek slaví Blahoslav
Vyučující Tomáš Pavlíček - Scénář
© zdroj: Free Cinema



Free Cinema uvádí: Celoroční kurzy pro filmové nadšence

PRAHA: Vzdělávací a talentová platforma Free Cinema přichází letos již po sedmé s kurzy pro opravdové cinefily. V kurzu Jak vidět film? budete rozebírat klasické kultovní snímky v kontextu historickém, uměleckém, technologickém i filosofickém. A v jedinečném kurzu Jak stvořit film? můžete realizovat své nápady a stvořit tak vaše vlastní autorské filmové dílo. Kurzy budou zahájeny slavnostní premiérou snímků minulého ročníku 24. září v 18:00 v Kasárnách Karlín.

24.09.2019
18:00
Autor článku: 
TZ/ika

Oba kurzy probíhají od října 2019 do května 2020 střídavě v prostorách Kasáren Karlín a Studia FAMU. Přednášejícími jsou osobnosti z filmového a akademického prostředí jako například odborník na historii filmu PhDr. David Čeněk nebo režisér Tomáš Janáček, jehož snímek Noc s agamou byl letos nominován na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film.

V praktickém kurzu budete mít k dispozici profesionální filmové vybavení. Prostřednictvím kurzů se tak nejen dozvíte mnoho o filmové historii a teorii, natočíte snímek, který lze použít k přijímacímu řízení na filmových školách, ale také se stanete součástí umělecké komunity, ve které se setkávají lidé se stejnými zájmy.

Hlásit se do kurzů můžete prostřednictvím formuláře na stránkách www.freecinema.cz již dnes.

Zdroj: Tereza Nová, www.freecinema.cz

Mohlo by vás také zajímat...