pátek
3. května 2024
svátek slaví Alexej
Rodící se pěvecká hvězda Lenka Lo Hrůzová z ostravské Lidové konzervatoře a Múzické školy
© archiv Čtyřlístek Ostrava



Všechny barvy duhy v Ostravě

OSTRAVA: Již dnes, 22. října 2018 se v 18.00 hodin rozevře opona jeviště Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě a divadlo bude patřit všem bezmála 150 účinkujících, a to jak zdravotně postiženým umělců, tak profesionálům a jejich podporovatelům. Patrony večera jsou muzikanti Petr Lexa a Lukáš Bundil ze skupiny Slza.

22.10.2018
18:00
Autor článku: 
klapka/TZ

Koncerty Všechny barvy duhy, pořádané každoročně v Ostravě Čtyřlístkem – centrem pro osoby se zdravotním postižením Ostrava, bourají pomyslné bariéry mezi světem hendikepovaných a zdravých lidí. I proto vedle klientů Čtyřlístku, posluchačů speciálních tříd Lidové konzervatoře a Múzické školy Ostrava, tanečníků z Bílé holubice, baristů z pojízdné kavárny Mental Café anebo hudební skupiny Mentallica, spoluúčinkují v režii Ilji Racka mj. sólisté baletu Národního divadla moravskoslezského, muzikanti z Janáčkovy filharmonie Ostrava, v rolích moderátorů také herci Národního divadla moravskoslezského a Komorní scény Aréna  - Jiří Sedláček a Pavla Dostálová a letos poprvé také členové komunitního sboru Family Gospel Ostrava a souboru Ostravská klika. Spolu se skupinou Slza si zazpívá osmiletý žák Múzické školy a vnuk dnes již legendárního ostravského muzikanta stejného jména – Vladimír Figar. Zahraničním hostem koncertu je finalistka letošního ročníku polské soutěže Zaczarowana Piosenka, Aleksandra Nykiel.

     Koncert Všechny barvy duhy se koná s finanční podporou Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka, náměstka primátora města Ostravy Michala Mariánka a prezidenta Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Jiřího Horeckého.   

Mohlo by vás také zajímat...

OSTRAVA: V Ostravě v těchto dnech pokračuje multižánrový fest1vial, který "propojuje světy filmu, designu, architektury a módy a nabízí tak každému návštěvníkovi prostor pro osobní růst a intelektuální obohacení. Jsme rádi, že jsme tuto významnou kulturní událost s mezinárodním přesahem mohli uspořádat právě v Ostravě. Přijďte se všichni podívat!“, zve ředitelka fest1valu Nikola Tošenovská.

V nabídce šesti festivalých dnů jsou i výstavy Ronyho Plesla a Dominiky Petrtýlové ve Futureu, které budou přístupny veřejnosti do 5. 5.

Více informací na: www.iffo.cz

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
03.05.2024

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024