čtvrtek
2. května 2024
svátek slaví Zikmund
© M-klub



IVAN KRÁL v Mejtě oslaví svých 70 let a 10 let M-klubu!

VYSOKÉ MÝTO: Ivan Kral natočil po čtyřech letech nové album. Jmenuje se Colors a vyšlo v pátek, 14. září, několik dní před koncertním turné, na kterém světoznámý hudebník objede republiku. Koncert Ivana Krále v M-klubu Vysoké Mýto bude speciální hned z několika důvodů. Ivan Král do M-klubu přiváží svou novou desku Colors, slaví 70 let a zahájí oslavy 10 let Klubové scény M-klubu. 

28.09.2018
Autor článku: 
Bc. Vojtěch Sedláček

Album obsahuje esenci poctivé rockové muziky, dotek hudby 70. a 80. let. Čiší z něj čirá radost z hraní. Album otevírá skladba Lazy Girl, která byla inspirována Rolling Stones. Píseň Wasn’t It Great (CBGB) je zase věnována Hillymu Kristalovi, majiteli slavného hudebního klubu CBGB v New Yorku, který ho ve své době poskytnul talentovaným hudebníkům a „kdyby se tak nestalo, nebylo by Ramones, Talking Heads, Blondie nebo Patti Smith Group“. Zajímavostí je jistě skladba It´s You, kterou Kral napsal už v roce 1974 pro Debbie Harry z Blondie. „Debbie byla tak nádherná… Všichni jsme do ní byli zamilovaní. Celou dobu jsem song schovával pro nějakou zvláštní příležitost.“ Všechny písně napsal a produkoval Ivan Kral. Výjimkou jsou Day by Day, na které spolupracoval s Douglasem Bankerem, a  How Do You Know, kterou napsal s Honzou Ponocným. Kral si také nahrál všechny hudební nástroje kromě bicích. Texty o lásce, vztazích a o životě napsala jeho životní partnerka a managerka Cindy Hudson.

 

Skladatel, instrumentalista, zpěvák a producent Ivan Kral se zapsal do historie světového rocku především díky spolupráci s Patti Smith, Iggy Popem, Davidem Bowiem, Johnem Calem, ale třeba i U2. Žije v USA již od roku 1966, kdy následoval své rodiče pracující ve službách OSN. V devadesátých letech se začal vracet do Čech, kde spolupracoval mj. se skupinou Lucie, Danielem Bártou, Lenkou Dusilovou, Jiřím Suchým, Mňágou a Žďorp a Anetou Langerovou. Za svoje album Nostalgia získal  cenu Akademie populární hudby a další si odnesl jako producent v letech 1995 a 1998. Za hudbu k filmu Kabriolet byl v roce 2001 nominován na Českého lva. Je autorem nespočtu hitů včetně např. skladby Sen (Lucie). Poslední studiové album vydal v roce 2014 pod názvem Always.

 
IVAN KRÁL & HONZA PONOCNÝ / zahájení oslav #mklub10
pátek 28. září 2018, 20:00, M-klub
Vstupenky jsou již nyní k dostání na IC ve Vysokém Mýtě, Litomyšli a také ONLINE.
Partnerem koncertu je: SEED SERVICE
 
Vstupenky na tento výjimečný koncert jsou stále v prodeji.
 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024