úterý
16. dubna 2024
svátek slaví Irena

Výběr novinek ze serveru Místní kultura za poslední týden 18.04.2018

Datum rozeslání: 16.04.2024

Vydáno: 12.04.2024
Rubrika: Nepřehlédněte

ČR: Pořádáte kulturní akci v týdnu v týdnu 20.–26. 5. 2024? Zaregistrujte ji zdarma na webových stránkách: https://www.artyden.cz/main.php?str=prihlaska

Vaše akce rádi zastřešíme a pomůžeme vám s jejich propagací. Pro vás jsme vytvořili plakát s volným prostorem k doplnění konkrétní akce, v příloze nebo ke stažení v různých formátech zde:

https://www.artyden.cz/main.php?str=propagace

ARTýden – Týdne amatérské tvorby a uměleckého vzdělávání – projekt otevřený všem kulturním akcím napříč žánry i věkovými skupinami, které se konají v daném týdnu kdekoliv v České republice, opět získal záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva kultury a České komise pro UNESCO; pokračuje také spolupráce s projektem ZUŠ Open.


 

Vydáno: 10.04.2024
Rubrika: Články a komentáře

ČR: Spisovatel, dramatik, esejista, novinář, překladatel. Ve své tvorbě se řídí přístupem čtyř P – pobavit, poučit a přimět k přemýšlení. Je autorem 19 her, čtyřiceti knížek a více než 3 000 článků. Benjamin Kuras ví hodně o sexu a nebojí se o něm psát. Znáte jeho knihy Tao sexu, Ciao sexu, Mao sexu, K.O. sexu, Sex nás všechny přežije? Sloupky na toto téma několik let publikoval v časopise Playboy, o světové problematice píše do Neviditelného psa, dříve také do Reflexu, Respektu, Xantypy, Lidových novin, Mladé fronty Dnes, Eura, nejnověji do papírového měsíčníku i internetového deníku TO. V dubnu se dožil osmdesátky, ale na oslavy – jak říká – se vybodl.

S autorkou rozhovoru jsou dlouholetí přátelé, a proto zůstávají u tykání.

Vydáno: 10.04.2024
Rubrika: Nepřehlédněte

PRAHA: Hlavní město ve spolupráci se organizací Prague City Tourism a Městskou knihovnou v Praze symbolicky zahájilo rok Franze Kafky u příležitosti výročí 100 let od jeho úmrtí. Nejen pro Pražany je připraven program pro děti i dospělé zahrnující řadu projektů s kafkovskou tematikou. Kromě počinů z oblasti filmu, literatury, divadla a hudby vznikla také komunikační kampaň, jejíž součástí je také speciálně nazdobená tramvaj s motivy Kafkova života, která vyráží do pražských ulic v úterý 9. dubna.

Vydáno: 16.04.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: Spolek Kašpar je soubor, který je již více jak třicet let etablovaný na české divadelní scéně. Aktuálně hraje v Divadle v Celetné a v komorním prostoru Klubovna v Jindřišské ulici. V letošním roce se Spolek Kašpar ve spolupráci s Divadlem v Celetné, Klubovnou a Rádiem Kašpar rozhodl vypsat první ročník anonymní dramatické soutěže KAŠPAR.DRAMATIK o nejlepší původní divadelní hru na téma „STRACHY / OHROŽENÍ“.

Tento věstník dostáváte, protože jste se přihlásili k jeho odběru na stránkách časopisu Místní kultura. Pokud si přejete odběr zrušit, využijte odkaz uvedený níže. V tomto emailu naleznete pouze výběr článků, nikoliv jejich kompletní výčet.