čtvrtek
28. března 2024
svátek slaví Soňa
© Banner



Ceny za výjimečný kulturní počin - hlasování začalo

OLOMOUCKÝ KRAJ: Komu bude udělena Cena veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury rozhodnou i letos sami obyvatelé regionu. On-line mohou hlasovat na webové adrese www.kr-olomoucky.cz.

Bylo vybráno celkem jedenáct osobností nebo projektů, které v minulém roce významně ovlivnily kulturní dění v Olomouckém kraji. O tom, který z nich byl ten nejlepší, mohou lidé rozhodovat do konce března,“ doplnil informace náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast kultury František Jura.

Cena veřejnosti je součástí už tradičního udílení krajských cen za přínos v oblasti kultury.  Také tentokrát budou oceněny osobnosti v kategoriích výjimečný počin v oblasti umění, tradiční lidové kultury a ochrany i popularizace kulturních hodnot. Chybět nebude ani prestižní dvorana slávy.

„V našem regionu se vloni odehrály desítky skvělých kulturních akcí. Udělením cen chceme poděkovat všem jejich pořadatelům i lidem, kteří se jich zúčastnili,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Ceny za přínos v oblasti kultury za rok 2017 budou slavnostně předány 12. dubna v Městském divadle v Prostějově.

 

NOMINACE

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Digitalizace je jednou z oblastí, na kterou je možno využít dotaci ministerstva kultury z Národního plánu obnovy. Nedávno bylo rozhodnuto o výsledcích dvou výzev – digitalizace kulturních statků a národních kulturních památek II. a výzvy na podporu rozvoje digitalizace, dokumentační a informační činnosti v oblasti vizuálního umění a architektury pro menší projekty nezřizovaných neziskových organizací.  

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
27.03.2024

HRADEC KRÁLOVÉ: O víkendu 22. - 24. března patřilo Divadlo Drak souborům mladého, poetického a experimentujícího divadla. Postupová přehlídka AUDIMAFOR i v letošním ročníku vydala to nejzajímavější, co se urodilo mezi divadelními soubory napříč Královéhradeckým krajem, ale i kousek za jeho hranicemi. Kvalitu zúčastněných inscenací potvrdila odborná porota – doporučení k postupu si odneslo hned několik souborů ve třech kategoriích, rozdávaly se ale i další ocenění.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
27.03.2024

ZLÍN: V Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně opět od března 2024 probíhají vzdělávací kurzy pro pracovníky kulturního a kreativního sektoru Zlínského kraje v oblasti manažerských, komunikačních a digitálních dovedností. Knihovna tak navázala na úspěšný projekt z minulého roku, kdy se v celkem 18 vzdělávacích kurzech proškolilo téměř 400 účastníků.

Zlínský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
25.03.2024

ZAHRANIČÍ: V letošním roce slaví Česko stoletou tradici Roku české hudby a dvousté výročí narození Bedřicha Smetany. Česká centra, zastoupená ve 28 městech na 4 kontinentech, proto pro zahraniční publikum připravila pestrou hudební nabídku. Velké oslavy v Česku doprovází i bohatý zahraniční program v síti Českých center v zahraničí.

zahraničí
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
25.03.2024