pátek
29. března 2024
svátek slaví Taťána



Klára Sedlo: Světlo venku a temnota v nás

PARDUBICE: Malířka Klára Sedlo ve svých obrazech vychází především z absurdních situací, podivných pocitů a zvláštnosti lidského jednání. Hlavním námětem jejích děl z posledních dvou let je motiv povrchnosti, který zobrazuje skrze komediální a hororová témata. 

od 10.02.2018 do 15.03.2018
18:00 - 23:00
Autor článku: 
Klub 29/J.H.

Mnohé z maleb obsahují narativní linky, spletité kompozice nebo skryté a symbolické významy. Žánry hororu a komedie ale Klára nezpracovává pouze odděleně, nýbrž je často kombinuje také v rámci jednoho celku. Po vernisáži následuje autorské čtení z její nové knihy Pohádka o Haďáblovi, která vyšla v nákladu 20 kusů - každý kus s deseti originálními akvarely vmalovanými přímo do knihy, ručně vázáno v plátně pokrytém akrylomalbou.

Klára Sedlo (*1993) je studentkou Akademie výtvarných umění v Praze v Ateliéru malířství u Michaela Rittsteina. Je velmi svébytnou mladou autorkou, pro jejíž tvorbu jsou charakteristické pojmy kombinace a syntéza. Ve svých malbách propojuje absurdní imaginace pocitů či zážitků s reálným kontextem světa. Předmětem její tvorby jsou skličující nálady, absurdní historky a kýčovité objekty, které sama sbírá a leckdy je používá i v edukační činnosti – třeba v porovnání klasické malby s ,,krásným“ klišé. Má za sebou již několik samostatných i skupinových výstav nejen v České republice. Nejčastěji tvoří akrylem nebo olejem na plátno. 
 

KLUB 29
SV. ANEŽKY ČESKÉ 29 / PŘÍZEMÍ
PARDUBICE
 

Výstava potrvá do 15. března.


Program výstav a doprovodných akcí v Klubu 29 je realizován za podpory statutárního města Pardubice.

 

www.divadlo29.cz/klub

Mohlo by vás také zajímat...