pátek
19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav
Knižní výstavka Z historie zimních olympijských her
© Marcela Stehlíková



Vědecká knihovna žije olympiádou

OSTRAVA: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě sice připravila pro návštěvníky „olympijský program“, ale aktivně sportovat se zde nebude. Protože jsou tady v hlavní roli knihy, zve širokou veřejnost od 1. 2. 2018 k zhlédnutí knižní výstavky Z historie zimních olympijských her ve vstupních prostorách knihovny.

od 01.02.2018 do 17.03.2018
Autor článku: 
Marcela Stehlíková

Vystavené publikace mapují hlavně účast a úspěchy našich olympioniků, současně se jedná také o průřez knižní produkcí, která byla v průběhu minulých let při příležitosti zimních olympijských her vydávána, a to od prvních her v roce 1924 v Chamonix až po ZOH v Soči v roce 2014. Z obálek a stránek  shlíží takové osobnosti sportu jako Jiří Raška, Aleš Valenta, Kateřina Neumannová, Lukáš Bauer, Gabriela Koukalová, Martina Sáblíková, také „zlatí hoši“ z Nagana a mnoho dalších. Na výstavce najdete rovněž informaci o symbolice olympijských her.

Téma olympiády pro své zvídavé návštěvníky nabídne ve středu 14. 2. v 16. 30 také přednáška Marcely Šimonidesové s názvem Za krásami Jižní Koreje. S lektorkou se návštěvníci přenesou na chvíli v duchu olympijských her do země hostící sportovní klání.  Vstup je zdarma.

Mohlo by vás také zajímat...