čtvrtek
28. března 2024
svátek slaví Soňa
© Banner



Jihočeský kraj představil své kulturní organizace v rakouském Gmündu

JIHOČESKÝ KRAJ: Kraj se v prosinci představil v rakouském Gmündu na akci Kultura z jižních Čech se prezentuje ve Waldviertelu. Akce se uskutečnila ve spolupráci s Městským úřadem Gmünd a kulturním spolkem Übergänge/Přechody v Palmenhausu v Gmündu.

Autor článku: 
luk
 
Zúčastnilo se jí okolo 70 zástupců veřejného a kulturního života. Nechyběli zde zastupitelé města Gmünd v čele se starostkou, českou stranu pak reprezentovali  ředitelé a zástupci muzeí a galerií a dalších zřizovaných organizací Jihočeského kraje. Rakouští hosté byli ohromeni kvalitní nabídkou, kterou mají tak říkajíc za dveřmi. Po ukončení prezentace proběhlo neformální setkání všech zúčastněných. 

V prostorách Městského úřadu v Gmündu si až do 6. ledna 2018 mohou návštěvníci prohlédnou výstavu informačních panelů zřizovaných organizací Jihočeského kraje.

 

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Digitalizace je jednou z oblastí, na kterou je možno využít dotaci ministerstva kultury z Národního plánu obnovy. Nedávno bylo rozhodnuto o výsledcích dvou výzev – digitalizace kulturních statků a národních kulturních památek II. a výzvy na podporu rozvoje digitalizace, dokumentační a informační činnosti v oblasti vizuálního umění a architektury pro menší projekty nezřizovaných neziskových organizací.  

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
27.03.2024

HRADEC KRÁLOVÉ: O víkendu 22. - 24. března patřilo Divadlo Drak souborům mladého, poetického a experimentujícího divadla. Postupová přehlídka AUDIMAFOR i v letošním ročníku vydala to nejzajímavější, co se urodilo mezi divadelními soubory napříč Královéhradeckým krajem, ale i kousek za jeho hranicemi. Kvalitu zúčastněných inscenací potvrdila odborná porota – doporučení k postupu si odneslo hned několik souborů ve třech kategoriích, rozdávaly se ale i další ocenění.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
27.03.2024

VAMBERK, ČR: Něžná krása krajky se jemně snoubí s křehkostí nastupujícího jara i symboly velikonočního období… Zasnívám se v kuchyni nad chystanými dekoracemi k největším křesťanským svátkům v roce a automaticky si vzpomenu na Vamberk, město krajky. Snad by souhlasila i místní rodačka a etnoložka muzea krajky Mgr. Martina Rejzlová, která nás jejím příběhem i muzejními expozicemi provede. Zároveň v rámci redakčního cyklu Cestou na Seznam přiblížíme, jak se na listinu nemateriálních statků tradiční lidové kultury ČR dostala i Tradice krajkářství na Vamberecku“ a zda má nakročeno také na zápis na seznam nehmotného dědictví UNESCO.

Celá ČR, Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Lidová kultura, Památky, Vzdělávání
Články a komentáře
27.03.2024

ZLÍN: V Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně opět od března 2024 probíhají vzdělávací kurzy pro pracovníky kulturního a kreativního sektoru Zlínského kraje v oblasti manažerských, komunikačních a digitálních dovedností. Knihovna tak navázala na úspěšný projekt z minulého roku, kdy se v celkem 18 vzdělávacích kurzech proškolilo téměř 400 účastníků.

Zlínský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
25.03.2024