pátek
19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav
© Banner



Mezinárodní filmový festival 3Kino

PRAHA: Již 4. ročník filmového festivalu 3Kino, který oživuje spolupráci zemí Visegrádské skupiny v oblasti kinematografie, se letos uskuteční  již počtvrté. Ve dnech 1. - 5. listopadu v kinech Atlas a Evald bude během 5 dní uvedeno více než 40 filmů ze 4 zemí, představí se 20 hostů, proběhnou tři odborné workshopy. 

od 01.11.2017 do 05.11.2017
Autor článku: 
Dáša Sedláčková

Na letošním ročníku potvrdili účast i zajímaví hosté: režisér snímku Láska ve městě zahrad (Polsko 2017) Adam Sikora, režisér filmu Milada (ČR 2017) David Mrnka nebo herec Stanislav Zindulka.
Zahajovacím filmem letošního ročníku je snímek Umění milování (Polsko 2017) mladé polské režisérky Marii Sadowské, který se bude promítat ve středu 1. listopadu v 19.45 hod v kině Atlas.

Za první tři roky působení si Mezinárodní filmový festival 3Kino získal prestiž mezi odborníky. Čtvrtý ročník chce festival přesvědčit o svých kvalitách i veřejnost. Filmy z produkce polských, českých, slovenských, maďarských filmařů, workshopy i zajímaví hosté slibují kvalitní podívanou i zábavu.

Ve třech sálech kin Atlas a Evald se během pěti festivalových dní bude promítat více než 40 filmů. Pozvání přijalo mnoho vzácných hostů ze zahraničí. Například režisér hraných a dokumentárních filmů, scenárista a kameraman, fotograf, pedagog a doktor umění Adam Sikora z Polska (nominovaný na Českého lva za kameru k snímku Já, Olga Hepnarová), který na festivalu 3Kino uvede svůj nový film Láska ve městě zahrad (Polsko 2017), kde si jednu z hlavních rolí zahrála hvězda polského filmu Michalina Olszanska. „Těšit se také můžete na scenáristu a uznávaného režiséra Michala Rosu, který přiveze svůj nový film Štěstí světa (Polsko 2016), nebo polského filmového kritika a  bývalého šéfredaktora portálu Stopkatka.pl Artura Zaborského,“  říká organizátor akce Miloš Máca.

Program festivalu je opravdu nabitý. Z českých hostů přijedou na MFF 3Kino tvůrci filmu Milada (ČR 2017) s režisérem Davidem Mrnkou. Dalším vzácným hostem bude herec Stanislav Zindulka, který představí nový film Přistoupili? (ČR 2016) mladé režisérky a scenáristky Terezy Pospíšilové,“ dodává organizátor akce Vavřinec Menšl.

V rámci festivalu je připraveno i několik zajímavých workshopů v malém sále kina Atlas.

Další informace v přiložené TZ.

 

Vstupenky
Vstupenky na jednotlivé filmy v rámci MFF 3Kino si mohou diváci pořídit za jednotnou cenu 80 Kč. Je možné zakoupit vstupenku i na celý festival za cenu 550 Kč, kterou je možno získat na vyžádání u organizátorů MFF 3Kino. Vstupenky na projekce jsou již v prodeji na pokladnách kin Atlas a Evald nebo na webu evald.cz.

 

 

MFF 3Kino

Vavřinec Menšl
ředitel MFF 3Kino
Miloš Máca
ředitel MFF 3Kino
info@3kino.cz

 

Kino Atlas
Sokolovská 371/1, 18000 Praha-8
Telefon na pokladnu: 222 312 737
(Pokladna otevřena 1 hodinu před prvním představením)

Komorní kino Evald
Národní 28, 111 21 Praha 1
telefon na pokladnu: 221 105 225
(Pokladna otevřena 1 hodinu před prvním představením)

 

Informace o festivalu a katalog filmů najdete na www.3kino.cz

Mohlo by vás také zajímat...