úterý
16. dubna 2024
svátek slaví Irena
© Banner



IV. ročník MEZINÁRODNÍHO DNE ARCHEOLOGIE v ČR

ČR: Mezinárodní den archeologie (MDA) je oslavou archeologie a nadšení z objevování. Každoročně třetí sobotu v říjnu, letos 21. 10., nabízejí různé archeologické organizace napříč celým světem archeologický program a aktivity návštěvníkům všeho věku a všech zájmů. 

Autor článku: 
luk

Může mít podobu archeologického festivalu pro rodiny, návštěvy archeologické lokality, cvičných vykopávek, přednášek nebo návštěvy archeologa ve škole. Každopádně aktivity a zábavné programy Mezinárodního dne archeologie jsou příležitostí, abyste v sobě i vy objevili vášeň pro minulost.

Organizací MDA archeologové usilují o zvýšení povědomí o archeologii tím, že veřejnosti nabízí možnost zapojení do mnoha různých aktivit. Hlavně je ale MDA oslavou archeologie a zdůrazňuje myšlenku, že archeologie je všude kolem nás.

Poprvé byl slaven v USA v roce 2011, rychle však pronikl do zahraničí a v roce 2013 už jej slavilo přes 70 tisíc lidí v různých zemích světa. V roce 2014 se MDA poprvé konal i v České republice.

 

Další informace na www.denarcheologie.cz a také na Facebooku.

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Spolek Kašpar je soubor, který je již více jak třicet let etablovaný na české divadelní scéně. Aktuálně hraje v Divadle v Celetné a v komorním prostoru Klubovna v Jindřišské ulici. V letošním roce se Spolek Kašpar ve spolupráci s Divadlem v Celetné, Klubovnou a Rádiem Kašpar rozhodl vypsat první ročník anonymní dramatické soutěže KAŠPAR.DRAMATIK o nejlepší původní divadelní hru na téma „STRACHY / OHROŽENÍ“.

Celá ČR
Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
16.04.2024

PRAHA: Hlavní město ve spolupráci se organizací Prague City Tourism a Městskou knihovnou v Praze symbolicky zahájilo rok Franze Kafky u příležitosti výročí 100 let od jeho úmrtí. Nejen pro Pražany je připraven program pro děti i dospělé zahrnující řadu projektů s kafkovskou tematikou. Kromě počinů z oblasti filmu, literatury, divadla a hudby vznikla také komunikační kampaň, jejíž součástí je také speciálně nazdobená tramvaj s motivy Kafkova života, která vyráží do pražských ulic v úterý 9. dubna.

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění, Vzdělávání
Nepřehlédněte
10.04.2024

ČR: Od 2. dubna 2024 je otevřena nová výzva ministerstva kultury na podporu profesionální audiovize v rámci Národního plánu obnovy. Jde o výzvu, která je zaměřena čistě na oblast audiovize – hranou, dokumentární a animovanou tvorbu. Na základě připomínek odborné veřejnosti došlo v průběhu přípravy k aktualizaci výzvy a uskutečnily se také dva webináře. 

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
09.04.2024

BROUMOV: Počátkem dubna odstartovala v broumovském klášteře měsíční hudební rezidence dvou muzikantů: českého zpěváka a skladatele Davida Pomahače a norské skladatelky a zpěvačky Ane Bjerkan. Rezidence je součástí projektu Hortus Musicalis Broumov 2024, financovaného Evropskou unií, Národním plánem obnovy, Ministerstvem kultury ČR a Královéhradeckým krajem. Partnerem rezidence je norská organizace NOPA.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Ostatní, Památky
Co se děje
10.04.2024