pátek
19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav
© www.protext.cz.



Český startup chce nahradit obrazy z IKEA originálním uměním od studentů

ČR: Češi lační po uměleckých dílech. Kvůli vysoké ceně originálů však často skončí s tuctovými kopiemi, které lze koupit na každém rohu. Startup Kumšt.art se rozhodl situaci změnit a propojuje nadané studující umělce se zájemci o jejich díla. Všechna díla jsou dostupná prostřednictvím propracované online platformy www.Kumst.art

Autor článku: 
luk

V rámci první vernisáže startupu bylo možné vidět vybrané kousky na festivalu Design Piknik.

Trh s uměním je pro širokou veřejnost nepřehledný a díla bývají drahá. Mladí umělci naproti tomu tvoří skvělá díla, která se málokdy dostanou na veřejnost. Mezi tím lidé hledají unikátní obrazy, které by si doma pověsili na zeď. „V Kumšt.art jsme oba světy propojili a umožnili umělcům během několika kliknutí vystavit díla do online galerie. Mohou se tak živit tím, co je nejvíce baví,“ zmiňuje Michael Horký, v jehož hlavě nápad na Kumšt.art vznikl. Každé dílo na Kumšt.art je unikát a jakmile jej někdo jednou koupí, znovu se v prodeji neobjeví.

Na platformě pracoval čtyřčlenný tým startupu od počátku letošního roku a nyní začal aktivně kontaktovat studenty uměleckých škol, kteří se mohou bezplatně registrovat. Platforma se díky tomu každý den plní kvalitními díly, která si mohou zájemci pořídit za rozumnou cenu.
Kumšt chce nadále budovat silnou komunitu umělců a rozšiřovat funkce platformy.

O Kumšt.art Projekt vznikl na startupové akci Startup Weekend 2017 v Praze, zastřešenou společností Google a startupovými inkubátory. Během jediného víkendu musel tým složený z programátorů, marketérů a grafiků vytvořit unikátní platformu a přesvědčit odbornou porotu a investory, že má jeho nápad na studentskou platformu šanci na úspěch. Povedlo se a v srpnu tohoto roku došlo k finálnímu spuštění unikátní platformy nabízející originální umělecká díla za dostupné ceny.

Kontakt:
Michael Horký
info@kumst.art +420 736 175 182

 

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Tradice oslav české hudby se v letech zakončených čtyřkou koná pravidelně už od roku 1924. Jejím cílem je připomenout význam českých skladatelů a interpretů pro domácí i zahraniční kulturní prostředí.

Celá ČR, zahraničí
Hudba, Památky, Soutěže a festivaly
EDITORIAL
17.04.2024

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na své 98. schůzi schválila návrh zákona o státní památkové péči, který je dílčí technickou novelou a upravuje zejména dvě oblasti.

 

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Architektura, Památky
Co se děje
17.04.2024

ČR: Spolek Kašpar je soubor, který je již více jak třicet let etablovaný na české divadelní scéně. Aktuálně hraje v Divadle v Celetné a v komorním prostoru Klubovna v Jindřišské ulici. V letošním roce se Spolek Kašpar ve spolupráci s Divadlem v Celetné, Klubovnou a Rádiem Kašpar rozhodl vypsat první ročník anonymní dramatické soutěže KAŠPAR.DRAMATIK o nejlepší původní divadelní hru na téma „STRACHY / OHROŽENÍ“.

Celá ČR
Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
16.04.2024

PRAHA: Hlavní město ve spolupráci se organizací Prague City Tourism a Městskou knihovnou v Praze symbolicky zahájilo rok Franze Kafky u příležitosti výročí 100 let od jeho úmrtí. Nejen pro Pražany je připraven program pro děti i dospělé zahrnující řadu projektů s kafkovskou tematikou. Kromě počinů z oblasti filmu, literatury, divadla a hudby vznikla také komunikační kampaň, jejíž součástí je také speciálně nazdobená tramvaj s motivy Kafkova života, která vyráží do pražských ulic v úterý 9. dubna.

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění, Vzdělávání
Nepřehlédněte
10.04.2024