čtvrtek
28. března 2024
svátek slaví Soňa



Spolek v roli zaměstnavatele

ČR: Spolek může být zaměstnavatelem, může mít zaměstnance. V roli zaměstnavatele má spolek stejná práva a povinnosti jako jiné právnické či fyzické osoby. Spolek je tedy zaměstnavatel jako každý jiný. Pracovněprávní vztahy ve spolku se řídí zákoníkem práce a subsidiárně i občanským zákoníkem. Zaměstnanci spolku mohou být i členové spolku. Zákon nezakazuje, aby spolek zaměstnával i své vlastní členy, pouze musí být zachován členský princip a proto je doporučováno, aby spolek nezaměstnával všechny své členy. Je tedy vhodné, aby ve spolku byli i členové, kteří nejsou zároveň jeho zaměstnanci.

Autor článku: 
Mgr. Kateřina Vítová

Může být člen statutárního orgánu spolku zároveň zaměstnancem tohoto spolku?

Člen statutárního orgánu  spolku (například předseda) může být současně i zaměstnancem spolku a to tak, že náplň pracovní činnosti nesmí být shodná s činností, kterou člen statutárního orgánu  spolku vykonává jako statutární orgán spolku. Pokud chce člen statutárního orgánu spolku pro spolek například spravovat a dotvářet web, je asi nejvhodnější uzavřít smlouvu například v režimu zákoníku práce dle mého názoru nejlépe DPP či DPČ.

Činnost, která stojí mimo výkon funkce statutárního orgánu, může například člen statutárního orgánu  spolku pro spolek takto vykonávat i  v pracovněprávním vztahu-  na základě té DPP či DPP.

Považuji za vhodné, aby uzavření každé  takové smlouvy mezi spolkem a členem jeho statutárního orgánu, kdy tento člen statutárního orgánu bude pro spolek  něco vykonávat mimo vykonávání své funkce a spolek mu za to bude platit, předem schválil nejvyšší orgán spolku. Předejde se tak možným mezi členským sporům ve spolku.

Jiná situace by ovšem nastala, pokud by člen statutárního orgánu  spolku spolku byl spolkem zaměstnán třeba jako „předseda“, tedy v pracovně právním vztahu by vykonával  činnost, kterou vykonává jako člen statutárního orgánu spolku. Člen statutárního orgánu spolku totiž musí vykonávat s nezbytnou loajalitou i s potřebnými znalostmi a pečlivostí, samostatně a s péčí řádného hospodáře. Člen statutárního orgánu je odpovědný za řádný výkon funkce do níž byl zvolen.  Statutární orgán by tedy neměl vykonávat funkci v pracovněprávním vztahu. Překážkou je právě obsah pojmu závislá práce tak jak vyplývá z § 2 a 3 Zákoníku práce. U pracovně právních vztahů je zcela zásadní vztah nadřízenosti a podřízenosti, zejména pak osobní výkon práce zaměstnance pro zaměstnavatele podle pokynů zaměstnavatele a na jeho odpovědnost.  Taková míra závislosti je pro výkon funkce člena statutárního orgánu spolku, zcela nevhodná. Na výkon funkce statutárního orgánu spolku, se proto obecně se doporučuje např. smlouva o výkonu funkce.  Statutární orgán spolku tedy nejčastěji předseda, též může vykonávat funkci předsedy spolku i bez smlouvy - pouze na základě volby či jmenování do funkce. Toto řešení je vhodné zejména tehdy, je li funkce člen statutárního orgánu  spolku vykonávána bezplatně, bez nároku na odměnu.

Pokud je člen statutárního orgánu spolku, spolkem za výkon svojí funkce placen, nějaká smlouva by s ním být uzavřena měla, a já to velmi doporučuji. V takovýchto případech je například  možné uzavřít  se spolkem smlouvu podle § 1746 odst.2 zák. 89/2012 sb., občanského zákoníku, v platném znění a nazvat ji kupříkladu „Smlouva o výkonu funkce předsedy spolku XY“. Nebo smlouvu příkazního typu  podle § 2430 a násl. 89/2012 sb., občanského zákoníku.

 

Mgr. Kateřina Vítová
právní expert NIPOS

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Digitalizace je jednou z oblastí, na kterou je možno využít dotaci ministerstva kultury z Národního plánu obnovy. Nedávno bylo rozhodnuto o výsledcích dvou výzev – digitalizace kulturních statků a národních kulturních památek II. a výzvy na podporu rozvoje digitalizace, dokumentační a informační činnosti v oblasti vizuálního umění a architektury pro menší projekty nezřizovaných neziskových organizací.  

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
27.03.2024

HRADEC KRÁLOVÉ: O víkendu 22. - 24. března patřilo Divadlo Drak souborům mladého, poetického a experimentujícího divadla. Postupová přehlídka AUDIMAFOR i v letošním ročníku vydala to nejzajímavější, co se urodilo mezi divadelními soubory napříč Královéhradeckým krajem, ale i kousek za jeho hranicemi. Kvalitu zúčastněných inscenací potvrdila odborná porota – doporučení k postupu si odneslo hned několik souborů ve třech kategoriích, rozdávaly se ale i další ocenění.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
27.03.2024

VAMBERK, ČR: Něžná krása krajky se jemně snoubí s křehkostí nastupujícího jara i symboly velikonočního období… Zasnívám se v kuchyni nad chystanými dekoracemi k největším křesťanským svátkům v roce a automaticky si vzpomenu na Vamberk, město krajky. Snad by souhlasila i místní rodačka a etnoložka muzea krajky Mgr. Martina Rejzlová, která nás jejím příběhem i muzejními expozicemi provede. Zároveň v rámci redakčního cyklu Cestou na Seznam přiblížíme, jak se na listinu nemateriálních statků tradiční lidové kultury ČR dostala i Tradice krajkářství na Vamberecku“ a zda má nakročeno také na zápis na seznam nehmotného dědictví UNESCO.

Celá ČR, Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Lidová kultura, Památky, Vzdělávání
Články a komentáře
27.03.2024

ZLÍN: V Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně opět od března 2024 probíhají vzdělávací kurzy pro pracovníky kulturního a kreativního sektoru Zlínského kraje v oblasti manažerských, komunikačních a digitálních dovedností. Knihovna tak navázala na úspěšný projekt z minulého roku, kdy se v celkem 18 vzdělávacích kurzech proškolilo téměř 400 účastníků.

Zlínský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
25.03.2024