čtvrtek
25. dubna 2024
svátek slaví Marek
© Logo akce



KUTNÁ HORA 2017

KUTNÁ HORA: Prestižní oborová přehlídka zve širokou veřejnost na páteční Tanec pod širým nebem, který bude realizován na Terase kaple Božího těla od 13 hodin. Celostátní přehlídce předcházelo 11 postupových přehlídek krajských, kterých se účastnilo 154 dětských skupin s 274 choreografiemi a účinkovalo v nich 2742 dětí. 24 z nich bylo nominováno na celostátní přehlídku a z nich programová rada sestavila dramaturgii dvou přehlídkových večerů, které diváci uvidí v pátečním a sobotním programu.

od 19.05.2017 do 21.05.2017
Autor článku: 
Josef Dušek

34. celostátní přehlídka dětských skupin scénického tance se koná 19. – 21. května v Městském Tylově divadle v Kutné Hoře již po dvaadvacáté.

Dopolední páteční a sobotní Svět z papíru, interaktivní hravé představení pro 4 tanečníky, hudebníka a listy papíru vytvořila Mirka Eliášová. Páteční a sobotní večer vždy od 19 hodin v Městském Tylově divadle uvede Dítě v tanci, jako mozaiku toho nejlepšího, co vzešlo ze 14 krajů na 11 krajských postupových přehlídkách. Výstupy z tvůrčích dílen pro děti Tanec v exteriéru bude moci veřejnost shlédnout v nedělním čase od 14 hodin v zahradách GASK (mokrá varianta MTD). Pro pedagogy a studenty jsou připraveny odborné semináře, pro dětské účastníky nechybí večerní prohlídka pamětihodností města Kutná Hora, taneční a výtvarné semináře a dílny.

Přehlídka se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a Města Kutná Hora. Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby. www.amaterskatvorba.cz

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají Národní informační a poradenské středisko pro kulturu – jeho útvar ARTAMA a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora, spolupořádá GASK Kutná Hora.

 

 

Kontakty pro média:

Mgr. Jiří Lössl, obor dětský scénický tanec, ARTAMA, tel.: +420 221 507 966, e-mail: lossl@nipos-mk.cz
Ing. Josef Dušek, NIPOS, public relations, tel.: 778 702 494, email: dusek@nipos-mk.cz

 

Mohlo by vás také zajímat...