pátek
19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav
Císařské schodiště
© Flow East



Flow East vyhlašuje soutěž o nejzajímavější návrh “chybějící sochy”

PRAHA:  Anglo-česká developerská společnost a ochránce památkových budov Flow East vyhlašuje designerskou soutěž o nejzajímavější návrh sochy, která bude umístěna na Císařské schodiště v budově Forum na Václavském náměstí 19.

Autor článku: 
Gabriela Dvořáková

Společnost Flow East od roku 2002, kdy novobarokní stavbu koupila, nemůže najít žádné dochované informace o ztracené či zničené soše, která byla kdysi na vrcholu nyní prázdného podstavce a zdobila barokní Císařské schodiště, vnitřní dominantu budovy.

„Vzhledem k tomu, že neznáme žádné podrobnosti, abychom sochu mohli nahradit, obracíme se na veřejnost a naše místní sochaře. Věříme, že by mohli mít zájem přispět k obnovení velkolepého architektonického kousku,“ uvedl generální ředitel společnosti Flow East James Woolf.

Budova Forum, jejíž historie sahá až do roku 1896, byla společností Flow East zrekonstruována v roce 2005. Je jednou z největších historických budov na Václavském náměstí v Praze a je zapsána jako kulturní památka, částečně díky původnímu nájemci – pojišťovně Assicurazioni Generali, kde byl krátce zaměstnán i Franz Kafka. Nyní budova na šesti podlažích nabízí prvotřídní kancelářské a obchodní prostory v samém srdci Prahy.

Autor vítězného návrhu získá 100 tisíc korun.  Zároveň budou proplaceny veškeré náklady spojené s vytvořením sochy.

Umělci, kteří se chtějí zúčastnit, mohou zasílat své návrhy na adresu soutezVN@floweast.com do 31. března 2016.

Vítěz bude vybrán porotou složenou ze zástupců společnosti Flow East do konce dubna 2016.

Flow East se zaměřuje především na investice do historických budov a jejich restaurování v exkluzivních lokalitách po celé Evropě, zejména pak v centru Prahy. Od středověku, přes renesanci až po novobaroko – Flow East spravuje rozmanité portfolio výjimečných nemovitostí, z čehož je mnoho budov uvedeno jako kulturní nemovitosti a památky.

 

O společnosti Flow East

Flow East je dlouhodobý soukromý investor vlastnící portfolio prvotřídních komerčních, maloobchodních a rezidenčních nemovitostí v Praze a v přilehlých oblastech o celkové rozloze přesahující 200 000 m2. Společnost působí v České republice od roku 1990, kdy byla založena současným majitelem Jamesem Woolfem, britským občanem s českými kořeny.

 

Pro bližší informace, prosím, kontaktujte:

 

Gabriela Dvořáková: gabriela.dvorakova@bestcg.com, 601 357 066

Lenka Minářová: lenka.minarova@floweast.com, 725 770 885

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ředitel Oblastní charity Červený Kostelec a laureáti z oblasti sportu, školství, vědy i umění. In memoriam získal Medaili Královéhradeckého kraje I. stupně uznávaný zoolog a „Legenda Krkonoš“ Jiří Flousek.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
18.04.2024

ČR: Tradice oslav české hudby se v letech zakončených čtyřkou koná pravidelně už od roku 1924. Jejím cílem je připomenout význam českých skladatelů a interpretů pro domácí i zahraniční kulturní prostředí.

Celá ČR, zahraničí
Hudba, Památky, Soutěže a festivaly
EDITORIAL
17.04.2024

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na své 98. schůzi schválila návrh zákona o státní památkové péči, který je dílčí technickou novelou a upravuje zejména dvě oblasti.

 

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Architektura, Památky
Co se děje
17.04.2024

ČR: Spolek Kašpar je soubor, který je již více jak třicet let etablovaný na české divadelní scéně. Aktuálně hraje v Divadle v Celetné a v komorním prostoru Klubovna v Jindřišské ulici. V letošním roce se Spolek Kašpar ve spolupráci s Divadlem v Celetné, Klubovnou a Rádiem Kašpar rozhodl vypsat první ročník anonymní dramatické soutěže KAŠPAR.DRAMATIK o nejlepší původní divadelní hru na téma „STRACHY / OHROŽENÍ“.

Celá ČR
Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
16.04.2024