čtvrtek
28. března 2024
svátek slaví Soňa
Ilustrační foto
© archiv MJVM



14|15 BAŤŮV INSTITUT nabídne o Velikonocích zábavný program pro malé i velké návštěvníky

ZLÍN: Také o velikonočním čase je ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU připraven zajímavý program pro děti i dospělé. Kromě aktuálních výstav nabízí muzeum i galerie řadu příležitostí, jak si největší svátky jara připomenout.

od 17.04.2019 do 05.05.2019
Autor článku: 
TZ/klapka

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně představí prostřednictvím panelové výstavy Vajíčko malované, z lásky darované období tzv. pašijového týdne, základní typy kraslic na Moravě a lidové zvykosloví, jak ho ve svém díle zaznamenal národopisec, jazykovědec a pedagog František Bartoš. Součástí výstavy je i kolekce kraslic zdobených různými technikami ze sbírky Pavla Poulíčka. Výstava je k vidění ve stálé expozici věnované této významné zlínské osobnosti v 5. podlaží budovy 14 do 5. května.

 

Pracovníci oddělení muzejní pedagogiky si pro děti a jejich rodiče na Zelený čtvrtek 18. dubna připravili tvořivý program s dílnou Mrskačka, mrskačka, běda tom, kdo nemá korbáčka. „Ten nabídne ukázky pletení tatarů, zdobení kraslic slámou, glavírováním či batikou, pečení velikonočních jidášů či výrobu ozdob z vizovického pečiva,“ pozvala na akci Silvie Lečíkova z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Pro základní školy je v nabídce na objednávku do 17. dubna také edukační program muzea o velikonočních zvycích na zlínském panství Přidajte nám vajíčko, milá matičko! Další dílna pro základní školy Červené modré ořeší, koho to vajíčko potěší?

Rezervace míst na e-mailu: objednávky.skoly@seznam.cz nebo telefonicky na 573 032 319-321.

Také v Krajské galerii výtvarného umění ve Zlíně se bude tradiční Sobotní výtvarná dílna, připadající na Bílou sobotu 20. dubna od 14 hodin, věnovat velikonočnímu tvoření.

Galerii a muzeum mohou lidé o Velikonocích navštívit každý den s výjimkou Velikonočního pondělí
22. dubna, kdy bude uzavřeno celé krajské kulturně vzdělávací centrum 14|15 BAŤŮV INSTITUT. Knihovna bude mít zavřeno také ve státní svátek 19. dubna.

Více informací naleznete na www.14-15.cz a webech muzea a galerie.

Mohlo by vás také zajímat...